vrijdag 23 september 2016

Mixed Media SchilderspaletHallo allemaal,

Mixed Media schilderspalet   Mixed Media, is zo ontzettend leuk om te doen en de enige regel in Mixer Media is: er zijn geen regels:-) Gebruik wat je leuk vindt en maak wat je mooi vindt, kaarten, ATC's, canvas, flessen pimpen, MDF, oude boeken, art journaling, alles kan in Mixed Media. Heb je het nog nooit geprobeerd, ik zou zeggen gewoon doen!

Ik heb voor deze uitwerking als basis een Dutch Doobadoo MDF schilderspalet gebruikt en zwarte gesso met onder andere Inka Gold. Breng een laagje zwarte Gesso gesso aan op een MDF schilderspalet, leg over de nog natte gesso wat zwart garen, ga er met een plat penseel nogmaals overheen om het garen vast te plakken.

Tip: je kunt tussen de laagjes door het drogen versnellen met een heattool, of je laat het aan de lucht drogen, het maakt niet uit voor het eindresultaat.


Breng verdeelt over het palet wat Modelier Paste aan uit de Viva Decor Artline met een Mixed Media stencil van Andy Skinner en een paletmes. Breng na het drogen nog een laagje gesso aan.
Stans uit zwart Kraftpapier de Elegant Lace Edger en de Corner, Border & Tag van Creative Expressions, ik heb drie laagjes op elkaar geplakt voor wat meer diepte. Breng hierover ook een laagje zwarte gesso aan.
Tip: Gesso is een grondverf een goede basis voor de volgende lagen met kleuren.

Na het drogen heb ik de gestanste onderdelen opgeplakt met Tacky Glue, eromheen heb ik rocailles en mini pearls verdeeld, voor de rocailles heb ik wat Tacky Glue aangebracht en de rocailles daarin gestrooid en iets aangedrukt. De mini pearls heb ik in wat natte gesso gestrooid.  Tip: Deze lijm droogt onzichtbaar op, dus ook geschikt als je het niet wil verven. Over het palet heb ik verder nog wat knopen en gems aangebracht uit eigen voorraad.
Na het drogen heb ik over de nieuwe onderdelen ook gesso aangebracht, dit heb ik weer laten drogen.


Ik heb daarna Creative Expressions Perfect Peony bloemen gestanst uit zwart Kraftpapier, de bloemen heb ik met water gesprayt, droog gedept en daarna gekreukt. Na het drogen heb ik 2 bloemen van dezelfde grootte en 1 maatje kleiner op elkaar geplakt.


In de grootste bloemen heb een gaatje gemaakt en daar zwarte meeldraden doorheen gedaan, in de kleinste bloemen heb ik een hart gemaakt met de perlen pen black.


Op het palet breng ik nu met een plat penseel inka gold TürkisMagenta en Champagner aan, hierdoor komen alle elementen en structuren tot leven en springen er meteen uit.


Als laatste heb ik de bloemen op het palet geplakt en ook hierop de kleuren Inka Gold aangebracht om alles tot een geheel te maken. Hieronder staan nog een paar detailfoto's waarin alle laagjes en kleuren nog beter te zien zijn.  Heel veel knutselplezier! Gerry van der Velden      

2 opmerkingen:

Kippers.