donderdag 29 september 2016

Embellishments


Hallo Allemaal,

Embellishments Ze worden vaak gebruikt bij scrapbooking, maar zijn ook superleuk voor kaarten en om kadootjes mee te versieren. En natuurlijk kun je ze eenvoudig zelf maken!
Als basis heb ik 12 Framelits cirkels gestanst in 2 maten uit verschillende kleuren papier van Studio Light Flower Delight serie (FD01FD02FD03FD04). Ik heb dezelfde hoeveelheid cirkels gestanst uit wit Kraftpapier en daarna het gekleurd papier op de kraft cirkels geplakt, voor extra diepte en stevigheid. De cirkels heb ik op elkaar geplakt.

Daarna heb ik reepjes gescheurd uit een oud boek en deze op de cirkels geplakt. (Tip: Papier dat geel verkleurd net als wat ik heb gebruikt bevat lignine, dit is een stof uit de celwand van planten, deze wordt bij papierproductie verwijderd. Gebruikt dit soort papier nooit bij foto's omdat ze daardoor kunnen verkleuren.) De bloemen zijn gestanst uit het Studio Light papier en uit Papicolor babyroze met de Creative Expressions Classic Rose stans, de randjes heb ik geschuurd (zie tip). De bloemen heb ik daarna op elkaar geplakt.
(Tip: Een schuurovaaltje is hiervoor een heel handig hulpmiddel)


Op de bloemen komen nog knoopjes van Dutch Doobadoo. Hierop heb ik een laagje Mboss Pearl White aangebracht. 

Voor een speels effect heb ik een plukje garen op de cirkels gelegd en in het knoopje garen door het knoopsgat geregen. Het bloemenstapeltje komt op de cirkels en het embellishment is klaar!


Deze embellishments kun je natuurlijk zelf gebruiken, maar ze zijn ook leuk om kado te doen, ik heb ze op een stuk karton geplakt, versierd met wat stempels en in een zakje van JoyCrafts! gedaan, nog een giftbag-topper gemaakt van een stukje karton en Studio Light papier en afgewerkt met een tekstreepje, daar kun je iemand toch leuk mee verrassen. 

  Veel knutselplezier! Gerry van der Velden    

Geen opmerkingen:

Kippers.