zondag 19 februari 2017

Decoratief doosje met fototransfer medium!
Hallo allemaal!
Vandaag wil ik jullie graag een uitwerking laten zien met Fototransfer Medium.Ik heb hiervoor deze 24-vaks theedoos en Fototransfer Medium gebruikt.Eerst print je met je laserprinter een geschikte afbeelding uit. Daarna breng je Fototransfer Medium aan op de doos en op de geprinte zijde van de afbeelding. Vervolgens breng je de afbeelding op het deksel van de theedoos aan met behulp van een zachte doek.

Ik heb geen onderlaag op het deksel aangebracht. Dat geeft het geheel een vintage-look.

Nadat het geheel 24 uur aan de lucht gedroogd heeft, bevochtig je het papier en verwijder je de witte laag door er voorzichtig met je vingers over te wrijven, zodat de afbeelding tevoorschijn komt.Daarna beschilder je de doos met acrylverf van Americana,
en voorzie je de afbeelding van 2 lagen glanzende transparante vernis.

Ten slotte kun je het geheel decoreren met Wood Shapes: vijf kleine blaadjes en een houten vogelkooitje, die ik bewerkt heb met Bister liquid spray, een donkerbruine patina op waterbasis.

Je kunt een knoopje strikken van jutetouw en drie hartjes uit jutestof knippen;

een vlindertje van Kraftpapier maken en bewerken met een beetje Inka-Gold; twee metalen bloemetjes voorzien van een kleine zelfklevende parel in het hart van de bloem; en vier decoratiehoekjes op het deksel aanbrengen.

Om het doosje breng je een strook kant aan wat je hebt bewerkt met Inka-Gold. Aan de voorzijde, onder de sluiting, maak je een dubbele strik van jutetouw.Ik wens jullie veel plezier met deze uitwerking!

Valérie Lejeune
Cou de Coeur
Kippers.