donderdag 25 augustus 2016

Kerst kaart
 


Hallo allemaal,


Vandaag mag ik een kaartje laten zien met de nieuwe september mal van Marianne Design. 
Vers van de pers dus en binnen een paar dagen te verkrijgen.
Met deze schitterende Poinsettia en nog wat andere mallen heb ik er deze kaart van gemaakt.
Eigenlijk mijn eerste kerst kaart dit jaar. 

Stans voor de onderkant uit wit cardstock 1 x Anja's rectangle zoals u gewend bent en 1 x dezelfde mal om in spiegelbeeld te maken.Ga als volgt te werk:

( SPIEGELEN ...Haal het papier na het snijden uit de mal en maak deze goed schoon van losse stukjes. Leg nu de mal met de snijkant naar beneden op de plaat en plak vast met schilderstape. Leg hierop het papier en let er goed op dat de openingen goed overeenkomen met de gaatjes van de mal. Plak het cardstock ook aan twee hoekjes vast met de tape. Dit luistert heel nauw. Leg nu hierop je matje en je plaat en draai door de machine.) 

Nu is je mal gespiegeld. Spons beide stencils met memento Dew Drops Rhubarb Spons ze als ze net na het embossen nog in de mal zitten. Snij een strook van 3 x 12 cm, ril en vouw in het midden op 1,5 cm en plak er dubbelzijdig tape op. Plak deze rand aan de bovenkant van de beide mallen. Stans uit wit Anja's ovaal (ook het kleine kroontje) en spons ook deze met de memento inkt. Knip het plaatje uit het decoupage vel  en plak deze in het midden van de ovaal. stans uit glitterpapier de rand ijspegels, knip op maat en plak die boven het plaatje. Plak het ovaal op de onderkant. Stans uit rood, donker rood en wit de poinsettia's en uit wit de kaarsen die gesponst zijn met de Dew Drop inkt. Stans 3 de kersttakjes uit olijf groen en plak die onder de bloemen. Plak alles zoals op het voorbeeld en laat goed drogen. Met wink of Stella heb ik het "kaarsvet" van de kaarsen en de kleine blaadjes van de bloemen na gekleurd zodat het mooi glanst.
Jammer dat het op de foto niet goed is te zien. Misschien zit er weer een leuk ideetje bij voor jullie. 

Bedankt voor het langs komen en tot de volgende post.
Liefs Thea

1 opmerking:

roelie zei

prachtige kerst kaart met de nieuwe kerstbloem van marianne er bij

gr roelie

Kippers.