zaterdag 20 augustus 2016

Gelli Plate & Layered Stamps


Hallo allemaal,

Vandaag mag ik jullie weer een creatie laten zien. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met de mooie Layered Stamps van Studio Light. En voor de achtergrond heb ik de Gelli Plate gebruikt.

Voor de achtergrond heb ik de 6" x 6" Gelli Plate gebruikt. Hier heb ik 2 kleuren Memento Inkt op aangebracht: Cantaloupe en Danube Blue. Deze kleuren heb ik uitgerold met mijn Brayer zodat de kleur over de hele Gelli Plate komt. Daarna heb ik er een Mask Stencil van Dutch Doobadoo opgelegd, de Spiral. Weer ga je met de Brayer er overheen, je zult zien dan het patroon nu in je Gelli Plate komt. Je haalt de Mask van de Gelli Plate af en je kan de print overbrengen op wit kaartkarton.

Ik heb de achtergrond nog wat bijgewerkt met de Faber Castell Potloden. Ook heb ik er overheen nog wat Bubbels gemaakt, hiervoor heb ik het Mask stencil Bubbles 017 van Dutch Doobadoo gebruikt. Dit heb ik gesponsd met een dauber met de kleur Cantaloupe.

De gele kaart is ook gesponsd met Cantaloupe en de blauwe cirkel met Danube Blue. Deze cirkel heb ik uitgestansd met de Craftable Passepartouts / Circles, de Craftable CR1360.Daarna ben ik begonnen om de stempels van Studio Light te gaan stempelen, hiervoor heb ik diverse kleurtjes van de Memento Inkt gebruikt.

Ik heb het volgende gebruikt:
Blauwe bloem: Summer Sky - Danube Blue - Paris Dusk
Oranje bloem: Dandelion - Cantaloupe - Morocco
Blaadjes: Pear Tart - Bamboo Leaves - Olive Groove

Je werkt dus ook echt in deze volgorde om de mooie kleuren te krijgen. Dus eerst licht stempelen en opbouwen naar donker.

Zoals je ziet heb ik ze willekeurig op mijn papier gestempeld omdat ik ze toch uit wilde knippen.


Als je ze een beetje bol en met 3D kit op de kaart plakt krijgt het ook nog iets meer dimensie. De kaart heb ik verder nog afgewerkt met wat plakparels en een gestempelde tekst.

Ik hoop dat ik jullie hier mee kan inspireren. Wens jullie nog een hele fijne en gezellige dag.

1 opmerking:

roelie zei

prachtig weer jenine

gr roelie

Kippers.