donderdag 24 november 2016

Box card


Hallo allemaal!

Vandaag laat ik jullie zien hoe je een box card maakt.


Eerst knip je uit scrappapier Papicolor ravenzwart van 30 x 30 cm een strook van 17 cm uit, over de gehele lengte (of breedte) van het papier.


Daarna knip je volgens de hieronder afgebeelde tekening de lijnen uit en vouw je het papier volgens de stippellijnen op de tekening. Links vouw je een extra (plak)strookje.Vervolgens begin je met het decoreren van de box card. Je kunt 3 rechthoeken van 6,5 x 7,5 cm en 1 rechthoek van 6,5 x 16,5 cm uitknippen. Voor deze box card is gebruik gemaakt van dubbelzijdig scrappapier Frozen Forest nr. 04 uit de collectie van Studio Light.


Daarna knip je de ondersteunende stukken uit voor de box card: 3 stroken van 
2 cm hoog en 10 cm lang. Je vouwt op elk van de zijkanten 2 hoekjes om van 1,5 cm.


Nu kun je de box card in elkaar gaan lijmen, waarbij je begint met het plakstrookje aan de linkerkant van het papier. Vervolgens plak je de 3 overige uitgeknipte stroken papier aan de binnenkant van de box card vast.


De basisvorm van de kaart is nu gereed. Vervolgens kun je het andere decoratiemateriaal gaan uitwerken. In dit geval is Collectable Eline's rendier uit de collectie van Marianne Design gebruikt.


Je kunt met behulp van de Big Shot en verschillende mallen figuren uitsnijden: sterren, vallende sterrenkerstbomen, sneeuwvlokken, etc.

Je kunt ook figuurtjes stempelen met de stempel uit de Cut-ies serie Little Presents.

Ook is de tekst "Let it snow" gebruikt en andere houten figuurtjes uit de Wood Shapes Snowflakes.

De finishing touch is gevormd door enkele figuren in te kleuren met de Pearl Pen Pink van Dutch Doobadoo.


De box card is een originele manier om je kerst- en nieuwjaarswensen over te brengen. Handig is dat je deze kaart kunt vouwen en plat kunt leggen om hem per post te versturen.

Ik hoop dat je deze uitwerking leuk vindt. Als dat zo is, of je hebt nog vragen, dan kun je altijd even een berichtje plaatsen op mijn Facebooksite.

Delphine

Voor andere uitwerkingen of ideeën, kun je kijken op mijn Facebooksite of op mijn blog:

Geen opmerkingen:

Kippers.