zondag 2 oktober 2016

Ketting met kiezelsteentjes

Hallo allemaal,Om deze ketting te maken heb je het volgende nodig: Pardo clay onyx,platinum, grijs of zilver, onyx met zilverglitter en achat transparant. Pardo platinum en zilver zijn mica klei, dat wil zeggen dat deze klei meer glitterdeeltjes bevat.Er zijn verschillende manieren om de kiezelsteentjes te maken. Maak geen kogelronde stenen, want in de natuur zijn de steentjes ook niet regelmatig van vorm.

Snijd kleine stukjes van de grijze, zwarte, witte en transparante klei af. Doe wat titanium white verf op een penseel, laat even drogen en meng alle kleuren klei samen met de verf.Snij dunne plakjes van de klei af en vorm er samen met de geverfde plakjes een geheel van.

Rol er tussen je handen een mooie steen van.Pak een stukje platina klei en rol deze tot een mooie steen. Plak er heel dunne reepjes onyx klei overheen.Trek zwarte reepjes klei uit elkaar, zodat je iets dikkere en iets dunnere stukjes krijgt om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren.Om een marmereffect te creëren draai je eerst de repen klei om elkaar heen.Doe dit meerdere keren en draai er bolletjes van, die je daarna in de gewenste vorm rolt.Voeg de onyx met zilverglitter klei toe en rol er dunne reepjes witte klei omheen.Rol de steen tussen je handen heen en weer om de witte klei goed in het geheel op te laten nemen.Maak met behulp van deze technieken verschillende steentjes in allerlei vormen en maten. Ga uit van 12 tot 14 steentjes in totaal.Prik de steentjes op Pardo pins en legt ze op een Pardo Max. Bak de steentjes in een half uur af in een voorverwarmde oven op 130°.Maak 2 kleine steentjes aan oorhaakjes vast met behulp van 2 kettelstiften.Rijg de steentjes tot een mooie ketting door aan een stretch cord tussen de steentjes 2 zwarte rocailles, 1 glaskraal en 2 andere zwarte rocailles toe te voegen.

Als je alle steentjes hebt gebruikt, eindig dan met een streng rocailles achter elkaar. Sluit de ketting af door een strakke dubbele knoop te leggen. De knoop "verstop" je onder een mooie kraal en daar voeg je een beetje sieradenlijm aan toe.


Veel plezier!

Anne Marie

1 opmerking:

whome2249 zei

I still manage to watch films until night without worrying that my work is not done, because I have this site www.kirklandreporter.com/marketplace/looking-for-an-assignment-help-website-top-10-providers-to-consider/ where there is help with assignments and information about the top 10 providers to consider

Kippers.