donderdag 6 oktober 2016

Fijne kerst


Hallo Blogmaatjes,


Ondanks we nog maar begin herfst zitten ben ik al druk met de kerstkaarten. Je kan er niet genoeg van hebben vind ik altijd. En omdat deze maanden de kerstmallen al volop in de winkels liggen en nog komen te liggen, ben ik lekker aan de slag gegaan met de nieuwe mallen van Marianne Design van oktober. Samen met het mooie Papicolor cardstock heb ik er deze kaart van gemaakt.

 De basis is een hagelwitte kaart van 15 x 30 cm, in het midden op 15 cm gerild en er punten van gesneden. Zet met potlood een klein puntje in het midden van de 15 cm kant en snij vanaf de rillijn de zijkanten weg. Doe dat aan beide kanten. Je houd dan een model van een jujubetje over. Ril één punt op 6 cm en vouw naar achteren. Snij een hagelwitte kaart van 15 x 15 cm en zet ook in het midden van één kant een puntje en snij hier vanaf de zijkanten de punten weg. De punt van deze kaart wordt straks geplakt op de omgevouwen punt en noemen we de "staande kaart" .


Ga de staande kaart nu bewerken en maak eerst de lucht en spons deze met paper soft color  Stempel een gedeelte van de bomenrand. Bewerk met een kwastje de hele onderkant van de kaart met 3D sneeuw. Stans 2x uit dennengroen de bomen en 2 x de spar , uit hagelwit en lichtbruin de huisjes
( knip bij wit de daken en de trapjes uit en plak die op de lichtbruine). Bewerk ook alle bomen en de daken van de huisjes met de 3 d sneeuw en laat goed drogen.


 Plak nu de punt van de staande kaart op de gerilde punt van de grote kaart en vouw hem in easel. Plak alles op de kaart zoals op de foto. Het liggende gedeelte van de kaart heb ik ook bewerkt met de 3 d sneeuw en hierop is gestanst uit metallic cardstock de poinsettia geplakt met eronderuit stekend de dennengroene kersttakjes  en lichtbruine twijgjes. De poinsettia is gekleurd met memento. Stempel de tekst  en plak op. Deze kaart past opgevouwen in een envelop van 15 x 15 cm


Ik hoop dat jullie hier weer wat leuke ideetjes uit kunnen halen.
Hele fijne dag en groetjes
Thea

Kippers.