maandag 24 april 2017

Voor de allerliefste moederHallo Allemaal,

Voor Moederdag heb ik dit leuke houten jurkje gebruikt om mijn moeder straks te verrassen.
Als eerste beplak ik het hout met scrappapier van Fab
De randen heb ik beïnkt met paars en daarna de randen getekend met een zwarte pen, gewoon uit de hand.Daarna heb ik de mal gesneden en in de mal laten zitten, zodat ik hem kan beïnkten. Op deze manier komt de inkt alleen daar, waar jij het wilt hebben. De mal daarna met een babydoekje of staz-on cleaner weer schoonmaken.

Mijn moeder houdt van borduursels, dus ik heb de randen geborduurd. Deze mal leent zich daar goed voor, de gaatjes zitten er al in. Ik borduur deze mal 1 over 5. Dat houdt in dat ik start en dan 4 gaatjes oversla en de naald in gaatje 5 steek. Dan ga ik achter naar gaatje 6 en steek terug in 2 dan van 3 naar gaatje zeven enzo door.  Natuurlijk moet er een lekker knipvel in, want mijn moeder verwend ons altijd vreselijk!

Ik vind de theekopjes van Fab geweldig. Dit zijn kartonnen kopjes, die je los knipt van elkaar en dan kan bewerken. Ik heb ze met inkt bewerkt en daarna nog een streepje gegeven met een zwarte pen. Ik gebruik graag de pennen van zig, die hebben verschillende schrijfdiktes in een setjeWat is nu een creatie zonder bloemen... Ik ben gek op bloemen. Deze keer heb ik de bloemen van joy gesneden. 2x uit scrappapier. De randen weer met inkt bewerkt.


Ik heb de bloemen van dezelfde maat scheef op elkaar geplakt en vervolgens de blaadjes onder elkaar gevouwen. Dat heb ik bij alle vier bloemen gedaan. Daarna plak ik de twee maatjes kleinere bloem op de grootste. Dat doe ik ook met de allerkleinste en de derde grootste bloem
De foto's maken het duidelijk 


De blaadjes gesneden

Fijne dag!

Tjitske van der Heide


Boodschappen lijstje:


 


Geen opmerkingen:

Kippers.