zondag 19 maart 2017

Mixed Media schilderij met paardenbloemen

Een schilderij met vrolijke kleuren om deze grijze dagen wat op te fleuren...  Om dit vrolijke schilderij te maken, heb je eerst een A3 schildersdoek nodig. Verder heb je de Mixed Media acrylverf-spray nodig van DecoArt: de Shimmer Mister in de kleuren turquoise, rood, geel en wit.


Je begint met de gele spray in het midden van het schilderij, daarna ga je verder met blauw aan de zijkanten, van een afstandje spray je een klein beetje rood in het midden en ten slotte spuit je wat wit op enkele plaatsen op het schilderij.

Om de kleuren wat beter in elkaar te laten overvloeien kun je op bepaalde plekken een heel klein beetje water sprayen met behulp van een (kleine of grote) sprayflacon.


Tip: 
je kunt de spuitmondjes van de flacons schoonmaken met behulp van de Brush and Stencil Cleaner van DecoArt.

Laat het geheel goed drogen.


Met een plat penseel en met de Mixed Media acrylverf van DecoArt "Green Gold", schilder je de stelen van de paardenbloemen.
Je schildert de bloemknop met de Mixed Media acrylverf van DecoArt "Burnt Umber"
door lijntjes om het hart van de bloem te trekken van ongelijke lengte.
Om de stelen van de paardenbloem trek je een dun lijntje in dezelfde kleur. 


Je brengt de paardenbloempluisjes rechtstreeks aan met de witte Americana Writer door een snelle streep te trekken, waarbij je begint aan het uiteinde (het verst van het hart van de bloem vandaan). Je kunt dikkere en dunnere lijntjes aanbrengen, waardoor je een natuurlijker effect krijgt. 
Aan het uiteinde van het lijntje breng je een "V" aan.

  
In het hart van de bloem breng je op enkele plaatsen wat "Burnt Umber" aan.
Je kunt verder enkele lichtvlekken maken aan de linkerkant van de stengels met de Mixed Media acrylverf van DecoArt "Titanium White".


Ook kun je enkele schaduwvlekken creëren in de hoeken van het schilderij met de "Burnt Umber" verf en met behulp van een sponsje.

Nu hoef je het schilderij alleen nog maar op te hangen!


Het schilderij kan telkens op een verschillende plek oplichten, afhankelijk van de lichtinval. Dat is het mooie van de Shimmer Mister sprays, want in deze spray zitten superkleine parelmoer pigmentdeeltjes.

Tip:
Je kunt met deze techniek ook kaarten maken op WaterArt aquarelpapier. 
Daarbij bevochtig je het papier van tevoren al een beetje voordat je gaat sprayen, zodat je een nog mooier aquarel-effect krijgt.


Veel plezier met deze uitwerking!
Claire

Kippers.