zondag 5 maart 2017

KNUFFEL VAN VILTOm deze knuffel te maken heb je de Bigz Plus Die: Dog Softee nodig. Deze mal kan alleen gebruikt worden in de Big Shot Plus machine. Verder heb je vilt in verschillende kleuren nodig.


Stans eerst alle onderdelen uit in de gewenste kleuren vilt.
Let er op dat je de armen, benen, oren, shawl en romp 2 keer uitstanst.


Vervolgens leg je de armen, de benen, de shawl en de oren per 2 stukjes vilt apart en naai je deze met een mooie kartelrand aan elkaar met een katoenen draad of zijden draad.

Voor diegenen die deze naaitechniek niet kennen, heb ik hieronder een filmpje geplaatst met een uitleg over de gebruikte techniek.
Je kunt de armen, de benen, etc. in verschillende kleuren vilt maken, waardoor je een vrolijk geheel krijgt.


Daarna leg je de hondensnuit, waarop je het neusje genaaid hebt, en de ogen op de juiste plaats, en naai je alles met een kartelrand vast. Naai vervolgens een vrolijk mondje of maak een mooi roze tongetje onder de neus vast.


Leg vervolgens alle ledematen aan de achterkant van de romp, een klein stukje van de buitenrand af, en naai ze vast. Je maakt de 2 stukken van de romp met enkele spelden aan elkaar vast. Met kleine steekjes naai je de ledematen voorzichtig vast, zonder dat je de draad door de voorkant van de romp steekt.


Wanneer je alle ledematen hebt vastgenaaid, naai je de romp rondom aan de achterkant met een mooie kartelrand aan elkaar vast, behalve op de plaatsen waar je de ledematen hebt bevestigd. Daar naai je alles aan de voorkant vast.


Laat een opening van 6 cm vrij om de knuffel op te vullen met vulmateriaal. Daarna naai je de romp verder dicht.
Vervolgens bevestig je de das met een klein knoopje of je naait deze met een klein rondje vilt vast.


En tadaa, daar is je lieve knuffel die je natuurlijk ook weg kunt geven. Je moet alleen nog een mooie naam voor hem verzinnen...

Als je dat gemakkelijker vindt, dan kun je deze knuffel ook met behulp van een naaimachine in elkaar zetten. Je vindt alle instructies daarvoor op de doos van de Dog Softee mal.

Veel plezier met deze uitwerking!

Stéphanie Pellissier

Geen opmerkingen:

Kippers.